Linkovi

Pobjede Pistonsa i Sparsa, Stiv Neš opet MVP


Dva najbolja tima iz regularnog dijelašampionata - šampion iz San Antonia i vicešampion iz Detroita ostvarili su pobjede u prvim duelima konferencijskih polufinala. San Antonio je u neizvjesnoj završnici savladao Dalas 87:85, dok su Pistonsi na Oburn Hilsu deklasirali Klivlend 113:86.

San Antonio – Dalas 87:85 (1:0)

Trenet godine Ejveri Džonson, nije nikako smio da potcjeni Tima Dankana, sa kojim je kao igrač osvojio titulun šampiona 1999. godine. Naročito ne u plej ofu. Iako ne baš potpuno svjež, svega 36 sati nakon neočekivano naporne serije protiov Sakramenta – Dankan je – bez udvajanja u odbrani lako izlazio na kraj sa Maveriksima i sa 31 poenom i 13 skokova bio najzaslužniji što je ekipa Grega Popovića seriju otvorila pobjedom.

Ovo “finale prije finala” bilo je, shodno očekivanjima, neizvjesno do poslednjeg trenutka.

Duel dve verovatno najkvalitetnije ekipe na Zapadu bio je neizvestan i uzbudljiv.

Brus Bouven je trojkom dva minuta i 15 sekundi pre kraja obezbijedio trijumf, ali mnogo više Bouven je doprinio odbranom na ivici faula na Dirku Novickom – koji je postigao 20 poena (11 manje od ovogodišnbjeg prosjeka u doigravanju). Dalas je imao šansu u posljednjih 13 sekundi,ali je vrlo dobri Džeri Stekhaus promašio za tri poena.

Detroit – Klivlend 113:86 (1:0)

Pistonsi su na Oburn Hilsui lako savladali umorne Kavalirse 113:86. Čak šest igrača utakmicu je završilo sa dvocifrenim učinkom, a tim Flipa Saundersa bio je izuztetno raspoložen sa distance – čak 15 trojki iz samo 22 pokušaja.

Najefikasniji među Pistonsima bio je Tišon Prins sa 24 poena i stoprocentan šut za tri poena (4 od 4).

Za Kavalirse, Džejms je postigao 22 poena, a igrao je – dva minuta – i Aleksandar Pavlović.

Stiv Neš opet MVP

Proteklog vikenda proglašen je i najkorisniji igrač lige. Stiv Neš je tako postao jedini bek u istoriji lige, uz Medžika Džonsona, koji je trofej osvojio više od jednom.

Prva zvijezda Sansa istovremeno se našao u društvu svega devet igrača kojima je pošlo za rukom da za najkorisnijeg igrača budu proglašeni uzastopno.

XS
SM
MD
LG