Linkovi

Detroit u polufinalu Istoka, Lebron opet srušio Vizardse


Protekle večeri odigrane su dve utakmice NBA plej-ofa i okončana jedna od serija prve runde doigravanja. Predvođen Ričardom Hamiltonom, koji je ubacio 40 poena, Detroit je ubedljivo pobedio Milvoki – 122:93 i pridružio se Dalasu i Los Anđeles Klipersima, koji su se u polufinale konferencije plasirali u ponedeljak uveče.

Nešto kasnije, Lebron Džejms je još jednom doneo pobedu Klivlendu nad Vašington Vizardsima (121:120), koji su serijom 7:0 u završnici regularnog dela uspeli da izbore produžetak. Džejms, koji je 14 od svojih 45 poena postigao u poslednjoj četvrtini, imao je priliku da obezbedi trijumf svom timu pre dodatnih pet minuta, ali je promašio uz zvuk sirene. U dodatnih pet minuta, timovi su se smenjivali u vođstvu, da bi Gilbert Arinas, koji je završio sa 44 poena, tri sekunde pre kraja sa linije slobodnih bacanja doneo prednost Vizardsima. Usledio je tajm-aut i sjajan prodor Lebrona Džejmsa, kojim je svom timu sačuvao prednost domaćeg parketa i vođstvo od 3-2 u seriju, pred sutrašnji šesti duel u "Verajzon Centru", ovde u Vašingtonu.

Verbalni duel Radže Bela i Kobija Brajanta

Večeras se igraju šeste utakmice u serijama Nju Džersi – Indijana, Majami – Čikago i Finiks – Los Anđeles Lejkers, a jedino će Kobi Brajant i saigrači imati priliku da na svom parketu okončaju seriju protiv šampiona divizije Pacifik.

Lejkersima bi posao trebalo da bude olakšan zbog neigranja Radže Bela, koji je prilično dobro čuvao Kobija Brajanta tokom serije, ali je zbog namernog faula u petom meču zaradio suspenziju. Bel je novinarima rekao da je ono što je uradio bilo pogrešno, ali nije propustio priliku da naglasi da ne poštuje Brajanta i da misli da je najbolji košarkaš Lejkersa arogantan i prepotentan.

"Kada me neko udari u lice više puta, onda je prešao granicu i to za mene više nije košarka. Taj poslednji udarac je bila kap koja je prelila čašu. Znam da to nije opravdanje, ali tako sam se osećao u tom trenutku", rekao je Bel.

Kada su novinari u Los Anđelesu preneli Brajantu izjavu Radže Bela, prvi strelac NBA lige imao je vrlo duhovit komentar.

"Da li me on poznaje? Da li ja njega poznajem? Ja ne znam ko je on, možda sam mu se jednom obratio... Ne poznajem ga, ali mislim da preteruje. Ne razmišljam o njemu. Mi igramo jedan protiv drugog i to je to. Ne znam ga, i ne želim da ga znam. Možda ga nisu dovoljno grlili kad je bio mali. Pogledao sam ga popreko, pa je postao nesiguran, ne znam o čemu se radi", izjavio je Brajant.

Čarls Barkli: Prokockao sam 10 miliona

Pored verbalnog duela Bel – Brajant, veliku pažnju američkih medija privukla je i izjava Čarlsa Barklija, nekadašnjeg košarkaša Filadelfije, Finiksa i Hjustona, a danas stručnog konsultanta TV mreže "TNT". Poznat po tome da uvek govori otvoreno o svemu, Barkli je u intrevjuu TV stanici "ESPN" rekao da misli da je do sada, kockajući se, izgubio 10 miliona dolara.

"Da li imam problem sa kockanjem? Da, imam, ali ga ne smatram problemom, jer mogu to sebi da priuštim. To je glupa navika koju moram da iskontrolišem", rekao je Barkli između ostalog, ali i dodao da će verovatno nastaviti da se kocka.

Barkli, koji je prošlog meseca izabran u košarkašku "Kuću slavnih", naglasio je da se nikad nije kladio na košarkaške utakmice, već samo u kockarnicama.

XS
SM
MD
LG