Linkovi

Dramatično u Vašingtonu i Sakramentu, Lejkersi poveli 2-1


Protekle večeri odigrane su tri vrlo neizvesne utakmice NBA plej-ofa, a pobede su ostvarili Klivlend, Sakramento i Los Anđeles Lejkersi.

Kavsi su pobedom nad Vizardsima – 97:96, vratili prednost domaćeg parketa u seriji (2-1), a odlučujući koš postigao je Lebron Džejms manje od šest sekundi pre kraja. Džejms je završio sa 41 poenom, dok je s druge strane Gilbert Arinas 17 od svoja 34 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, ali i promašio otvoren šut za pobedu u poslednjem napadu na utakmici.

Još uzbudljivije je bilo u Sakramentu, gde su Kingsi četiri sekunde pre kraja ukrali loptu gostima iz San Antonija, a mladi Kevin Martin u kontri doneo trijumf – 94:93, košem iz teške pozicije preko Tima Dankana. Najefikasniji kod Kingsa, koji su tako smanjili na 2-1 u seriji protiv zvaničnih šampiona bio je Majk Bibi sa 25 poena, dok su Ron Artest i Bonzi Vels ostvarili “dabl-dablove”. Artest je uz 22 koša imao 12 skokova, dok je Vels završio sa 19 poena i 14 uhvaćenih lopti. Tim Dankan je bio najbolji u gostujućoj ekipi sa 29 koševa, 12 skokova i 6 blokada.

Kobi Brajant se još jednom podredio timu, ubacio svega 17 poena, uz 7 asistencija, 5 skokova i 4 ukradne lopte, ali su Lejkersi poveli sa 2-1 u seriji protiv favorizovanih Sansa zahvaljujući odličnoj igri svih startera u žutim dresovima. Domaći su trijumfovali 99:92, a Brajant prvi put posle skoro tri meseca nije bio najefikasniji pojedinac svog tima. Ta čast je pripala Smušu Parkeru koji je postigao 18 poena. Luk Volton sa 17 i 10 skokova, Lamar Odom sa 15 i 17 uhvaćenih lopti i Kvami Braun sa 13 i 11 skokova, ostvarili su “dabl-dablove”. Kod Sansa: Šon Merion 20 poena i 7 skokova, Stiv Neš 17 i 11 asistencija.

Večeras se igra četvrta utakmica u seriji Indijana - Nju Džersi, u kojoj Pejsersi vode sa 2-1, a slede i dueli: Memfis - Dalas, Milvoki - Detroit i Denver - Los Anđeles Klipers. Dalas i Memfis trenutno vode sa 2-0, dok Klipersi imaju prednost od 2-1.

XS
SM
MD
LG