Linkovi

Na Istoku i dalje bez parova, prva NBA trojka Nenada Krstića


Pretposlednjeg dana ligaškog dela NBA sezone odigrano je pet utakmica, ali i dalje se ne zna čak šest parova prve runde plej-ofa. Sigurno je jedino da će na Zapadu Denver igrati protiv Los Anđeles Klipersa, a Dalas protiv Memfisa. Sve ostalo biće poznato tek posle večerašnjih 14 mečeva.

Milvoki je došao u Vašington da eventualnim trijumfom obezbedi peto mesto na Istoku, ali uprkos rekordu karijere Majkla Reda, koji je postigao 43 poena (23 u trećoj četvrtini), Baksi su poraženi u "Verajzon Centru" - 116:103 i najverovatnije ih na startu plej-ofa očekuje duel sa Pistonsima. Gilbert Arinas takođe je ubacio 43 poena, Entuan Džejmison 28, a Keron Batler 22 i Vizardsi su osigurali da neće biti plasirani ispod sedmog mesta na Istoku. Pobeda u Detroitu večeras, garantuje im poziciju pet, a u slučaju poraza zavisiće od ishoda duela Čikago – Toronto i Indijana – Orlando.

Sakramento je okončao sezonu pobedom and Sijetlom – 111:105 i produžio neizvesnost oko toga ko će biti sedmi, a ko osmi nosilac na Zapadu. Ukoliko Lejkersi večeras u svom "Stejpls Centru" pobede Hornetse, Kingse na startu doigravanja čeka gostovanje u San Antoniju i duel sa zvaničnim šampionima, u suprotnom – protivnik će im biti Finiks. Protiv Soniksa, koji su ih prošle godine eliminisali u prvoj rundi plej-ofa, Kingsi su se mučili do poslednje četvtrine, kada su serijom 18:5 osigurali pobedu. Bonzi Vels je bio najefikasniji kod pobednika sa 23 poena, Majk Bibi ubacio 21, a Keni Tomas uz 17 poena, imao rekord sezone – 18 skokova i 7 asistencija.

U meču bez značaja za oba tima, Lorens Frenk je odmarao Džejsona Kida i Ričarda Džefersona, ali je Vins Karter bio u sastavu kako bi oborio klupski rekord po broju postignutih poena u celoj sezoni. Uprkos porazu u Filaldelfiji – 91:88, Karter je za 19 minuta postigao 16 koševa, što mu je bilo dovoljno da sruši rekord Bernarda Kinga iz 1978. (Karter postigao 1.911 poena u sezoni, King 1.909) godine. Nenad Krstić igrao je samo 22 minuta, ubacio 11 poena (4-5, 1-1, -), uz 4 skoka i ujedno postigao prvu trojku u NBA karijeri (iz četvrtog pokušaja).

Bez Pau Gasola, koga je Majk Fratelo odmarao za plej-of seriju sa Dalasom, Memfis je rezultatom 101:95 pobedio Kliperse, koji su bili bez Sema Kasela, Krisa Kejmena, Korija Magetija i lakše povređenog Vladimira Radmanovića (prepona). Džejk Cakalidis bio je najbolji kod domaćih sa 18 poena i 9 skokova, dok se kod Klipersa istakao Džejms Singlton sa 23 koša. Željko Rebrača igrao je 23 minuta, ubacio 8 poena, imao 2 skoka i jednu blokadu.

Atlanta je iskoristila izostanak Šakila O'Nila, Dvejna Vejda i Gerija Pejtona da pobedi Majami – 103:100 u poslednjoj utakmici u "Filips Areni" ove sezone. Najefikasniji u mladom timu Hoksa bio je Zaza Pačulija sa 18 poena, uz 8 skokova, dok je Dorel Rajt postigao 19 koševa za Hit.

XS
SM
MD
LG