Linkovi

NBA: Poznati svi učesnici doigravanja


Iako je se ligaško nadmetanje u NBA ligi završava tek u srijedu uveče, učesnici ovogodišnjeg plej-offa već su poznati. Ovdašnji vašingtonski Vizardsi, prekinuli su u
svom "Verizon" Centru seriju poraza i pobjedom protiv mogućeg rivala u prvom krugu doigravanja - drugi put uzastopno plasirali se među 8 najboljih timova na Istoku.

Predvođeni odličnim triom Arinas - Batler - Džejmison, Vizardsi su bili daleko bolji tim od Klivlenda u kojem je u nedjelju uveče igrao i oporavljeni LeBron Džejms. Vašington je trenutno 5. i do kraja takmičenja igra protiv Detroita i Milvokija. Od toga zavisi i prvi protivnik kluba iz prijestonice u plej offu. Za plasman od 5. do osmog mjesta nadmeću se još Indijana, Milvoki i Čikago.
Bulsi su mjesto u doigravanju obezbijedili velikom pobjedom u Majamiju 117:93. Pet Rajli je, za razliku od nedavnog duela sa Filadelfijom (koja više nema šansi za doigravanje), veći dio drugog poluvermena odmarao Šekila O'Nila i Dvejna Vejda.

Na zapadu - Ron Artest je ispunio obećanje dato publici u januaru. Pobjedom nad Nju Orlenasom 96:79, veteran Abdur Rahim je konačno dobio šansu da igra u doigravanju. Za ovogodišnji, osmi uzastopni plasman u plej off svakako zasluge pripadaju i treneru Riku Adelmanu, koji je u kratkom periodu ukomponovao tim koji neće biti lak zalogaj nijednoj od vodećih ekipa na Zapadu.

U doigravanju neće biti ekipe Džerija Slouna. Juta je poražena u Dalasu 111-95. Tim koji prevodi Dirk Novicki i dalje ima šansu da ligu okonča na prvoj poziciji - ukoliko u srijedu uveče pobijede Kliperse kod kuće, a trenutno vodeći San Antonio Sparsi - izgube preostala dva meča.

U utakmicama bez rezultatskog značaja Nju Džersi je ostvario novu pobjedu - protiv Bostona 95:93. Nenad Kristić je bio solidan - 18 poena i šest skokova. Igrali su, u porazu Klipersa od Sijetla 114:98, i Vladimir Radmanović (osam poena, četiri asistencije) i Željko Rebrača (sedam poena i tri skoka).

Rezultati:
Chicago - Miami 117:93
Phoenix - LA Lakers 89:109
Cleveland - Washington 92:104
San Antonio - Minnesota 103:90
New York - Detroit 97:103
Boston - New Jersey 93:95
Utah - Dallas 95:111
Seattle - LA Clippers 114:98
New Orl/OKC - Sacramento 79:96

XS
SM
MD
LG