Linkovi

Detroit dobio derbi u Majamiju, Netsi izjednačili klupski rekord


Svega tri utakmice NBA sezone odigrane su protekle večeri, a derbi na Floridi, pripao je timu sa trenutno najboljim skorom u ligi.

Detroit Pistonsi ostvarili su novi klupski rekord - 27. pobedu na strani ove sezone, i još jednom potvrdili dominaciju nad Majamijem – 95:82. Dvejn Vejd i Šakil O'Nil bili su jedni igrači domaćih koji su ubacili više od šest poena. Vejd je uz 29 koševa, imao 9 skokova i 6 asistencija, dok je O'Nil završio sa 28 poena i 7 uhvaćenih lopti. Majami je promašio svih deset pokušaja za tri poena, a Detroit imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Rašid Valas i Tejšon Prins završili su sa po 20 poena, i 8 skokova, Rip Hamilton je ubacio 19, a Čonsi Bilaps 14, uz 9 asistencija. Podršku najboljoj startnoj petorci u ligi pružio je i rezervista Toni Delk sa 12 koševa za isto toliko minuta, uz samo jedan promašaj iz igre. Majami je bio bez dvojice startera - Džejsona Vilijamsa i Džejmsa Pouzija, kao i Alonza Morninga.

Predvođeni Ričardom Džefersonom, koji je ubacio rekord sezone 40 poena, uz 11 skokova, Nju Džersi Netsi su izjednačili klupski rekord sa 14 uzastopnih pobeda. U trijumfu nad Šarlot Bobketsima – 113:102, Vins Karter je postigao 20 poena (po 6 skokova i asistencija), Džejson Kid ostvario 74. "tripl-dabl" u karijeri (13 koševa, 12 asistencija, 10 skokova), a Nenad Krstić uprkos manjoj minutaži (23 minuta) završio sa 12 poena (5-8, -, 2-2), 4 skoka, po jednom asistencijom i blokadom.

U poslednjoj utakmici večeri, Denver je posle produžetka pobedio Los Anđeles Lejkerse – 110:108, iako je Kobi Brajant sa 42 poena, srušio klupski rekord Eldžina Bejlora. Brajantu je to bila 24. utakmica sezone sa 40 i više pogodaka, ali nije uspeo da dođe do lopte u poslednjem napadu, već je Luk Volton promašio šut za pobedu. Odlučujući koš, četiri sekunde pre kraja produžetka, postigao je Karmelo Entoni, koji je završio sa 33 poena.

XS
SM
MD
LG