Linkovi

Radmanović "preskočio" Rokitse, Kobi Brajant dominirao u Bostonu


Protekle večeri odigrano je četiri utakmice NBA sezone, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore nastupio je samo Vladimir Radmanović, čiji Klipersi su trijumfovali u Hjustonu. Detroit je četvrti put u poslednjih pet godina obezbedio titulu šampiona divizije Central, a Kobi Brajant 20. put ove sezone ubacio 40 ili više poena za pobedu Lejkersa u Bostonu.

Posle trijumfa u Hjustonu – 99:91, Los Anđeles Klipersi su prvi put u poslednjih 30 godina čak 13 utakmica iznad 50 odsto uspešnosti. Jao Ming je nastavio sjajnu seriju, sa 25 poena i 17 skokova ponovo ostvario "dabl-dabl" (12. u poslednjih 14 mečeva od All-Star pauze), a vrlo dobru partiju pružio je i ruki Luter Hed sa 20 koševa i 6 asistencija, ali su Klipersi posle prve četvrtine uglavnom kontrolisali igru i serijom 12:2 u poslednjem "kvoteru" praktično rešili pitanje pobednika. Sa 24 poena, Sem Kasel je bio prvi strelac Klipersa, koji su igrali u dresovima Bafalo Brejvsa, Kori Mageti je kao rezerva ubacio 20, dok je Vladimir Radmanović bio najbolji skakač svog tima sa 11 uhvaćenih lopti (sve u odbrani). Pored toga za 29 minuta igre reprezentativac SCG postigao je 7 poena (1-1, 1-5, 2-2), 2 asistencije, 2 ukradene lopte i blokadu.

Posle dva uzastopna promašaja u poslednjoj sekundi – protiv Nju Džersija i Klivlenda, Kobi Brajant je mnogo ranije rešio pitanje pobednika u Bostonu – 105:97. Najbolji strelac lige postigao je 43 poena, doduše šutnuo na koš čak 39 puta, ali Lejkersi nijednom nisu bili u zaostatku i izbegli su da padnu ispod 50 odsto uspešnosti prvi put od početka godine. Brajant je 16 poena postigao u poslednjoj četvrtini, uključujući 12 poslednjih svog tima, a imao je i po 5 skokova i ukarednih lopti. Odlične saradnike imao je u Lamaru Odomu (17 poena, 9 skokova, 4 asistencije), Smušu Parkeru (15 poena, po 5 skokova i asistencija) i Kvamiju Braunu (11 koševa, 9 skokova, 5 asistencija), dok je kod domaćih najefikasniji bio Pol Pirs sa 26 poena (9 skokova), ali je samo dva ubacio u poslednjem periodu.

Detroit je od podbacivanja preuzeo kontrolu i bez većih problema došao do 53. pobede u sezoni – 91:84 protiv Atlante, koja je bila bez dvojice rukija - Marvina Vilijamsa, 2. pika sa poslednjeg drafta i Salima Stodemajera. Pistonsi su imali petoricu igrala sa dvocifrenim učinkom, a prednjačio je Rašid Valas sa 26 poena i 8 skokova. Tejšon Prins je završio sa 18 koševa, Čonsi Bilaps i Rip Hamilton sa po 14, a rezervista Moris Evans sa 10. Ben Valas je ostao na 5 poena, ali je imao 13 skokova, 4 ukradene lopte i 3 blokade. Hokse je predvodio Al Herington sa 23 poena.

U poslednjem meču večeri, Milvoki je trijumfovao u Portlandu – 100:93 i učinio borbu za peto mesto na Istoku dosta neizvesnom. Baksi imaju po dva poraza više od Vizardsa i Pejsersa, ali i pobedu više od Indijane, tako da se do kraja ligaškog dela očekuje mnogo promena u poretku ta tri tima.

XS
SM
MD
LG