Linkovi

Poznati učesnici osmine finala plej ofa NCAA lige


Nadmetanje u ameičkoj koledž ligi ušlo je u završnu fazu - takozvano "Martovsko ludilo". Poznati su učesnici osmine finala, među kojima su najveći favoriti, ali nema branioca titule - Univerziteta Sjeverna Karolina (UNC).

Aktuelni šampion, ostao je prošle godine bez kompletne prve petorke koja se preselila i NBA ligu i taj ceh je - uprkos solidnim igrama u ligaškom dijelu nadmetanja - platio već u šesnaestini finala. UNC je sa 65-60 poražen od ausajdera - virdžinijskog Univerziteta George Mason koji će se u osmini finala sastati sa još jednim velikim iznenađenjem turnira - Wichita State-om.

Treći tim koga ni najveći optimisti nisu vidjeli među šesnaest najboljih je Bredli koji je sa 72-66 eliminisoa favorizovani Pitsburg.

Inače - sva četiri nosioca regionalnih turnira - Djuk, Konetikat, Memfis i Vilanova - prošli su u drugi krug, u kojem će još za plasman u četvrtfinale igrati Džordžtaun koji je eliminisao Ohio State 70-52, te Teksas, Gonzaga, Memfis, Florida, Boston Koledž, Zapadna Virdžinija, Vašington, LSU i UCLA. Od četvrtka do nedjelje u Atlanti, Ouklendu, Minisapolisu i Vašingtonu igraće se utakmice osmine i četvrtfinala, a pobjednici četiri turnira odmjeriće snage u Indijanapolisu gdje 1. aprila počinje "Final Four".

Rezultati:

Memphis - Bucknell 72-56

Connecticut - Kentucky 87-83

Villanova - Arizona 82-78.

West Virginia - Northwestern State 67-54

Georgetown -Ohio State, 70-52

Texas - North Carolina State 75-54

Duke - George Washington 71-61

LSU - Texas A&M 58-57

Boston Col. - Montana 69-56

Florida -Wis. Milwaukee 82-60

Washington - Illinois 67-64

Wichita St. - Tennessee 80-73

Bradley - Pittsburgh 72-66

Gonzaga - Indiana 80-70

UCLA - Alabama 62-59

George Mason - North Carolina 65-60

Turnir u Atlanti

Duke - LSU

West Virginia - Texas

Turnir u Mineapolisu

Villanova - Boston College

Florida - Džordžtaun

Turnir u Vašingtonu

Connecticut - Washington

George Mason - Wichita St.

Turnir u Ouklendu

Memphis - Bradley

Gonzaga - UCLA

XS
SM
MD
LG