Linkovi

Morning i Vejd presudili u trijumfu nad Klivlendom


Košarkaši Majamija uspeli su da nadoknade zaostatak i pobede Klivlend sa 98:92, najviše zahvaljujući Alonzu Morningu i Dvejnu Vejdu, koji je meč završio sa 35 poena, devet skokova i sedam asistencija. Pobeda Majamija bacila je u senku sjajnu partiju beka Klivlenda Lebrona Džejmsa i njegovih 47 poena i sedam skokova. Prva zvezda Kavalirsa postigla je 20 poena u poslednjoj četrvtini, ali nije uspela da pomogne svom timu da zadrži prednost i spreči drugi uzastopni poraz. Aleksandar Pavlović nije igrao za Klivlend. Majami je u poslednju četvrtinu ušao sa zaostatkom, 72:65, ali je onda napravio seriju 10:2 i došao do prvog vođstva. Morning je kao rezerva postigao 16 poena, ali je bio ključni igrač u toj odlučujućoj seriji.

Poraz Indijane

Toronto je seriju od tri poraza prekinuo trijumfom nad Indijanom 93:89. Reptorsi su u proteklih 10 utakmica zabeležili samo jednu pobedu, a sinoćnjem trijumfu su pre svega doprineli Moris Piterson i Kris Boš. Najefikasniji u Indijani bio je Stiven Džekson sa 26 poena, dok je Džef Foster postigao rekord karijere sa 19 poena i 16 skokova. Predrag Stojaković završio je meč sa 18 poena i osam skokova.

Stota pobeda trenera «Netsa»

Nju Džersi je u Oklahomi pobedio Hornetse 95:84, a mladi trener Netsa, Lorens Frank, postigao je 100. pobedu u karijeri. U tome su mu najviše pomogli Vins Karter i Džejson Kid sa 15 poena, 12 skokova i devet asistencija. Startni centar Nenad Krstić imao je 17 poena i osam skokova.

Dodajmo i da je Sijetl pobedio Lejkerse, 120:113, a Sakramento goste iz Dalasa – 85:80.

XS
SM
MD
LG