Linkovi

San Antonio zaustavio Sanse, gosti imali stopostotni učinak


Samo tri utakmice NBA sezone odigrane su u četvrtak uveče, a gostujući timovi imali su stoprocentan učinak. Pobede su ostvarila dva najbolja tima Zapada – San Antonio i Dalas, i lider divizije Severozapad – Denver.

Bez povređenog Stiva Neša, ali i njegove prve zamene Brazilca Leandra Barbose, Finiks nije imao šanse protiv raspoloženih šampiona iz San Antonija, koji su brutalno prekinuli seriju od 11 pobeda najboljeg tima divizije Pacifik - 117:93. Šon Merion je ubacio 18 poena, uz 11 skokova, Boris Dijao ponovo bio na korak od "tripl-dabla" (16 koševa, po 9 skokova i asistencija), ali su gosti funkcionisali besprekorno i imali visok procent šuta iz igre (preko 55 odsto). Tim Dankan je ubacio 16, Manu Đinobili 18, a Toni Parker 29 poena za 28 minuta. Odlična podrška sa klupe bili su Brent Beri (po 7 skokova i asistencija) i Beno Udrih sa po 13 koševa.

Dalas je laganim trijumfom u Portlandu – 109:92, održao korak sa San Antonijem, a još jednu sjajnu partiju prušio je Dirk Novicki. Nemački internacionalac ubacio je 33 poena, uz 10 skokova, a pored njega istakli su se Džejson Teri sa 19 i Markis Danijels sa 13 poena. Najefikasniji kod domaćih bio je Zek Rendolf sa 29 koševa.

Najdramatičnije je bilo u Filadelfiji, gde je Denver ostvario treću uzastopnu pobedu – 97:93, iako je tokom treće četvrtine gubio sa 15 razlike. Karmelo Entoni postigao je važan koš 19 sekundi pre kraja (završio sa 29 poena i 10 skokova), a Demar Džonson i Markus Kembi (13 poena, 14 skokova, 5 blokada) blokadama nad Alenom Ajversonom (38 poena, ali uz šut 13-32 iz igre) i Kajlom Korverom sačuvali trijumf u završnici. Kris Veber je završio sa 17 poena i 20 skokova, dok je na drugoj strani Ruben Paterson postigao 20 poena

XS
SM
MD
LG