Linkovi

Domaćini bez poraza, Darko Miličić sve bolji


Samo tri utakmice NBA sezone odigrane su protekle večeri, a domaći timovi imali su stopostotan učinak. Čikago je pobedio Minesotu – 111:100, Sijetl bio bolji od Nju Orelans/Oklahoma Siti Hornetsa – 114:104, dok su Lejkersi savladali Orlando – 102:87.

Za razliku od većine utakmica ove sezone, tim iz Los Anđelesa do ovog trijumfa stigao je apsolutno timskim angažmanom. Kobi Brajant je bio najefikasniji sa 28 poena (polovinu postigao u poslednjoj četvrtini), ali su još petorica prvotimaca "jezerdžija" imala dvocifren učinak (Smuš Parker 17, Kris Mim i Brajan Kuk po 12, Kvame Braun 11 i Roni Turiaf 10). Prema izveštajima američkih medija, jedina svetla tačka novog, 14. poraza Orlanda u poslednjih 16 mečeva, bila je igra u odbrani Darka Miličića. Za nešto više od 24 minuta, ubacio je šest poena (3-6 dvojke), imao 7 skokova, 3 blokade, po jednu asistenciju i ukradenu loptu. U jednom napadu Kobi Brajant je bio toliko iznerviran Miličićevom odbranom da mu je "uvalio" lakat. U Orlandu su izuzetno zadovoljni napretkom nekadašnjeg drugog pika, koji na poslednje tri utakmice, od kada ima značajniju minutažu (oko 22 minuta), ima i značajniji učinak (prosečno 7 poena, 5 skokova, 3 bloade, po jedna asistencija i ukradena lopta).

Najzaslužniji za prvu pobedu Čikaga u poslednja tri meča bio je Kirk Hajnrik sa 30 poena, rekordom karijere - 13 skokova i 9 asistencija, ali su Bulsi ostali bez dvojice važnih košarkaša. Malik Alen je u prvom napadu u drugoj četvrtini prilikom preuzimanja u odbrani udario glavom u bradu Darijusa Songaile i povredio vrat, dok je Kris Duhon nekoliko minuta kasnije dobio udarac u bradu i do kraja meča ostao da sedi na klupi. Zbog Alena, koga su direktno iz "Junajted Centra" imobilisanog na nosilima odneli u bolnicu, utakmica je prekinuta na desetak minuta. Odlične partije pružili su Luol Deng (24 poena i 10 skokova) i Argentinac Andres Noćioni (20 poena za samo 23 minuta). Kod Minesote, Kevin Garnet je imao "dabl-dabl" (27 poena, 12 skokova), dok je Marko Jarić igrao samo 17 minuta, uz učinak: 2 poena (1-3 dvojke), 4 skoka, 2 asistencije i jedna ukradena lopta.

Sijetl je takođe prekinuo seriju od dva poraza, a pored All-Star tandema Rej Alen (33 poena) – Rašard Luis (25 koševa) i svi ostali strateri domaćih imali su dvocifren učinak. Erl Votson je na novom debiju u dresu Soniksa ubacio 5 poena za 17 minuta, a s druge strane sjajan je bio Kris Pol - 25 poena, 14 asistencija i 7 skokova.

XS
SM
MD
LG