Linkovi

Još jedna dobra partija Stojakovića, još jedna pobjeda Pejsersa


Na šest sinoć (nedjelja) odigranih utakmica NBA sezone - kada su u pitanju košarkaši iz Srbije i Crne Gore - Peđa Stojaković je bio daleko najbolji. U trijumfu Pejsersa u Nju Džersiju, on je postigao 22 poena i pet skokova.

Stojaković je igrao 37 minuta. Pogodio je 4 od 5 pokušaja za tri poena i uz Freda Džonsa, koji po ocjenama američkim medija, izrasta u odličnog šutera – najviše je doprinio trijumfu Indijane. Otkako je Stojaković stigao iz Sakramenta, tim Rika Karlajla je u 11 mečeva slavio 7 puta. U poraženim Netsima, Nenad Krstić je za 23 minuta ubacio 4 poena i uhvatio 6 lopti. Najbolji igrač Netsa Vins Karter je u desetom minutu igru napustio zbog povrede.

Kontroverzni Riki Dejvis je sa 35 poena – što mu je rekordan učinak ove godine predvodio Timbervulvse do pobjede nad Memsifom 105:99. Najbolji igrač Minesote Kevin Garnet isključen je u posljednjoj četvrtini pošto je iznerviran sudijskom odlukom šutnuo loptu u publiku. Lopta je pogodila jednog navijača koji je, uz izvibnjenje Garneta, prošao bez posljedica. Igrao je i Marko Jarić -13 minuta. Minesota sada ima 24 pobjede i 31 poraz i još je relativno daleko od mjesta koje joj garantuje nadmetanje u plej ofu.

Od prelaska u Orlando, Darko Miličić više ne grije klupu. Igrao je 17 minuta uknjiživši čak četiri blokade, uz šest poena, tri skoka i dve ukradene lopte. Orlando je, na njegovu žalost, poražen od Hjustona 89:84. Solidnu partiju pružio je i novi plej Medžika Karlos Arojo. U pobjedničkom timu standardno dobar Mekgrejdi (19 i 9 skokova) i vrlo dobar Jao Ming 29 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Saša Pavlović je za17 minuta, kao starter Kavalirsa, ubacio svega dva poena u porazu na Oburn Hilsu 90:78. Apsolutna nadmoć Detroit Pistonsa – utisak je – nije poljuljala samoupouzdanje jedno Lebronu Džejsmu koji je susret završio sa 22 poena. Kod domaćih – ponovo odličan Čonsi Bilaps sa 21 poenom i Ben Valas 11 poena i 19 skokova. Pistonsi su najbolji tim ove godine sa 46 pobjeda i svega 9 poraza.

Takođe sinoć (nedjelja) Boston je u dramatičnoj završnici savladao Lejkerse u Los Anđelesu 112:111, dok je Nju Orleans bio bolji od Portlanda 88:75.

XS
SM
MD
LG