Linkovi

Klivlend deklasirao Indijanu, Kingsi poraženi u Filadelfiji


LeBron Džejms i Klivlend Kavalirsi iskoristili su na najbolji način trenutno neraspoloženje u timu Indijane i sa tridest poena razlike ispratili Pejserse iz svoje Quicken Loan Arene - 96:66. Pejsersi su izdržali do poluvremena 42-38.

Džejms je ubacio 12 od ukupno 23 points u odlučujućem trećem periodu, u kojem je odlično igrao i član startne petorke Saša Pavlović (ove sezone rekordinih 16 poena za 33 minuta, uz 3 skoka, jednu ukradenu loptu i 4 od pet uspješnih pokušaja za 3 poena). Među problemima Rika Karlajla od sinoć ej i nova povreda najboljeg strijelca Džermena O'Nila, koji je utakmicu napustio 9 i po minuta prije kraja.

Ni Sakramento se, bez Stojakovića u Filadelfiji, nije proslavio. Alen Ajverson sa 41 i Kris Veber sa 17 poena i 13 skokova pomogli su da Siksersi nanesu drugi uzastopni poraz (109:103) na, za sada bezuspješnoj, turneji 6 gostovanja kluba iz kalifornijske prijestonice. Ekipa Rika Adelmana je susret izgubila pod obručima gdje je Filadelfija uknjižila čak 14 skokova više. Uz to Bred Miler se nakon 8 promašaja u strijelce upisao u posljednjem minutu. Svijetle tačke Kingsa - Majk Bibi sa čak 44 i Kevin Martin sa 20 poena, bili su nedovoljni.

Memfis je, zahvaljujući slabom šutu u trećem periodu, poražen u Majamiju 94:82. Dvejn Vejd je još jednom predvodio Hit sa 25 poena, Šekil O'Nil je uz 20 poena uhvatio i 15 lopti.

Orlando je do četvrtog uzastopnog trijumfa doša nad Finiksom 111:102, San Antonio je sa 104:76 pregazio Šarlot Bobketse, dok je Flip Sanders svom bivše klubu iz Mineapolisa pokazao da mu uopšte nije loše na klupi vicešampiona. Detroit je slavio 104-83. Čonsi Bilaps je ponovo bio odličan sa 27, Rašid Valas i Tišan Prins ubacili su po 15 poena, a Antonio Mekdajs sa klupe još 16. Igrao je nešto više od 4 i po minuta i Darko Miličić. Upisao se sa 2 poena, asistencijom i 2 uhvaćene lopte. U poraženom timu, Marko Jarić je za 26 minuta postigao 6 poena, uz loš šut iz igre i čak 5 izgubljenih lopti.

XS
SM
MD
LG