Linkovi

Lejkersima malo i 51 poen Kobija Brajanta, povratak Stojakovića i rekord sezone Darka Miličića


Samo dve utakmice NBA sezone odigrane su u četvrtak uveče, a pobede su ostvarili Detroit i Sakramento. Protiv velikih rivala Lejkersa, Kingsi su bili u gotovo bezizlaznoj situaciji, ali su posle dodatnih pet minuta uspeli da izbore četvrtu pobedu u poslednjih pet mečeva, što će ih svakako ohrabriti pred turneju na kojoj će odigrati šest utakmica na istočnoj obali.

Sakramento – L. A. Lejkers 118:109

Kao i cele sezone, Kobi Brajant je bio praktično nezaustavljiv, postigao 51 poen (13-23, 4-12, 13-13, 9 skokova, 4 asistencije), što je njegov lični rekord protiv Sakramenta, i najviše poena bilo kog košarkaša Lejkersa u duelu sa Kingsima (prethodni rekord držao je Medžik Džonson sa 46 poena, 1986. godine), ali su "kraljevi" bili jači kao tim. Vlade Divac ponovo je bio u "ARKO Areni" kao gledalac, još jednom dobio ovacije publike, a predvođeni Majkom Bibijem, Bredom Milerom i Kenijem Tomasom, Kingsi su igrali baš kao kada je lider tog tima bio najpoznatiji Srbin u NBA ligi.

Bibi je ubacio 40 poena (6 asistencija), Miler ostvario "dabl-dabl" (16 poena, 10 skokova) i pogodio trojku za produžetak četiri sekunde pre kraja, a Keni Tomas ostvario prvi "tripl-dabl" u karijeri – 16 koševa, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija. Tomas je šest poena ubacio u produžetku, a ceo tim Lejkersa – pet. Peđa Stojaković se vratio u tim posle tri utakmice pauze zbog bolova u leđima, odigrao 38 minuta i ostvario drugi "dabl-dabl" ove sezone – 13 poena (3-5, 1-7, 4-4), 10 skokova i 3 asistencije, a sjajne minijature odradili su Šarif Abdur-Rahim (11 poena za 19 minuta) i ruki Fernando Garsija (11 poena, 4 skoka), koji je veliki deo meča vodio direktan duel sa Kobijem Brajantom. Kod Lejkersa: Lamar Odom – 16 poena, 10 skokova, 6 asistencija, Kris Mim – 11 poena, 8 skokova i Smuš Parker – 10 koševa.

Njujork – Detroit 79:105

Lideri NBA lige, Pistonsi bez problema su stigli do šeste uzastopne pobede i drugi put ove sezone porazili doskorašnjeg trenera Lerija Brauna. Bez povređenog Stefona Marberija i suspendovanog Antonija Dejvisa, Niksi nisu imali nikakve šanse. Svih 11 igrača koje je koristio Flip Saunders uspeli su da se "upišu", Rip Hamilton sa 26 i Rašid Valas sa 23 poena bili su najefikasniji, a Darko Miličić dobio je ovacije publike u "Medison Skver Gardenu", kada je šest minuta pre kraja ušao u igru. U svom 21. nastupu ove sezone, 2. pik sa drafta 2003. bio je prilično efikasan, pogodio sva tri šuta iz igre za rekord sezone – 6 poena, imao 3 skoka (2 u napadu) i jednu asistenciju. Kod Niksa: Edi Kari - 26 poena, 8 skokova i ruki Čening Fraj – 15 koševa, 7 uhvaćenih lopti.

XS
SM
MD
LG