Linkovi

Kingsi deklasirali Finiks, ovacije Vladi Divcu u "ARKO Areni"


Svega dve utakmice NBA sezone odigrane su u utorak uveče, a ubedljive pobede ostvarili su domaćini – Juta protiv Toronta (111:98) i pomalo neočekivano, Sakramento nad Finiksom - 119:90.

Još jednom bez trojice povređenih startera - Peđe Stojakovića, Bonzija Velsa i Šarifa Abdur-Rahima, Kingsi su naneli najteži poraz Finiksu ove sezone, a glavne uloge imali su upravo igrači koji su ih zamenili. Kevin Martin je ubacio 25 poena, što mu je rekord karijere, ruki Fernando Garsija ostvario prvi "dabl-dabl" u karijeri – 21 koš i 10 skokova (takođe rekordi karijere), a Keni Tomas bio skoro nezaustavljiv sa 22 poena, 15 skokova i 5 asistencija. Bred Miler je bio na pragu "tripl-dabla" - 18 poena, 12 skokova i 9 asistencija, a Majk Bibi završio sa 19 koševa. Utakmici je prisustvovao i Vlade Divac, a kada su ga u "ARKO Areni" prikazali na velikom ekranu, ovacije publike trajale su skoro dva minuta.

U Solt Lejk Sitiju, Andrej Kirilenko postao je prvi košarkaš Jute u poslednjih šest godina, kome je pošlo za rukom da ostvari "tripl-dabl". Ruski internacionalac završio je sa 18 poena, 16 skokova, 11 asistencija i 4 blokade, a odličnu partiju pružio je i Turčin Memet Okur sa 29 koševa, 7 asistencija i 6 skokova.

XS
SM
MD
LG