Linkovi

Kobi Brajant u društvu legendi, prvi "dabl-dabl" Radmanovića


Svega pet utakmica NBA sezone odigrano je protekle večeri, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore aktivan je bio jedino Vladimir Radmanović. Njegovi Soniksi poraženi su u Filadelfiji (107:98), a Radmanović je ostvario prvi "dabl-dabl" ove sezone. Veče je obeležio Kobi Brajant, ostvarivši nešto što nije pošlo za rukom ni legendama kakve su Majkl Džordan, Karim Abdul-Džabar ili Leri Bird.

Kobi Brajant još jednom je pružio partiju za pamćenje, ubacio skoro polovinu koševa svog tima i doveo Lejkerse do treće uzastopne pobede – 96:90, protiv Indijane u "Stejpls Centru". Dvadeset-sedmogodišnji košarkaš postigao je 45 poena i tako se pridružio Eldžinu Bejloru i Viltu Čemberlenu, do juče jedinoj dvojici koji su četiri utakmice zaredom završili sa 45 i više (poslednji put Čemberlen u novembru 1964). Brajant je seriju započeo 28. decembra sa 45 poena u porazu od Memfisa, a posle dve utakmice suspenzije zbog namernog faula nad Majkom Milerom, vratio je svoj tim u pobedničku seriju sa 48 protiv Filadelfije i 50 protiv gradskih rivala Klipersa. Na poslednje četiri utakmice Brajant ima prosek od 47 poena, skoro 9 skokova i 5 asistencija, a trenutno je i vodeći strelac lige sa preko 34 poena po meču. Pored njega, u pobedi nad Pejsersima dvocifren učinak imao je još jedino Lamar Odom – 17 poena i 12 skokova, dok je najbolji u poraženom timu bio Džermejn O'Nil sa 24 koša i 16 uhvaćenih lopti.

Alen Ajverson bio je raspoložen za igru u prvoj utakmici u svom "Vakovija Centru" posle 15-dnevne turneje na Zapadnoj obali i slabog skora (2-5), koji je Sikserse "skinuo" sa vodeće pozicije u diviziji Atlantik. Iako još oseća posledice povrede skočnog zgloba, Ajverson je Soniksima ubacio 41 poen, pogodio 15 od 25 šuteva iz igre i imao 9 asistencija i 7 skokova. Doduše, odbrana Soniksa bila je katastrofalna tako da je jedan od najboljih strelaca lige većinu koševa postigao iz prodora. Rej Alen je bio najefikasniji kod poraženih sa 27 poena, dok je Vladimir Radmanović za 38 minuta igre imao učinak 15 poena (4-8, 1-7, 4-4), 12 (6+6) skokova i 2 asistencije. Soniksi su ovom utakmicom završili seriju od pet gostovanja na Istoku, a jedini trijumf sa novim trenerom Bobom Hilom ostvarili su u Čikagu.

U ostalim utakmicama, Čikago je pobedio Toronto – 113:104, Juta je trijumfovala u Vašingtonu – 97:89, a Dalas u Bostonu – 104:102, posle dramatične završnice u kojoj je veteran Džeri Stekhaus u poslednjoj sekundi doneo pobedu gostima iz Teksasa.

XS
SM
MD
LG