Linkovi

Niksi dobili Sanse posle 63 minuta, Soniksi smenili trenera


Pet utakmica NBA sezone odigraneo je protekle večeri, a najuzbudljivije je bilo u "Medison Skver Gardenu", gde su domaćim Niksima bila potrebna tri produžetka kako bi savladali Finiks Sanse – 140:133.

U najdužoj utakmici ove sezone presudnu ulogu odigrao je plejmejker domaćih Stefon Marberi, koji je svom bivšem timu ubacio 32 poena, postigavši čak sedam u odlučujućem trećem ekstra periodu. Marberi je uz to imao i 10 asistencija, a veliku pomoć pružili su mu Džamal Kroford sa 29 (po 7 skokova i asistencija), Edi Kari sa 20 koševa i 15 skokova i ruki Dejvid Li, koji je ostvario rekorde karijere – 23 poena i 15 uhvaćenih lopti. Kari i Li postigli su po tri poena (koš i dodatno bacanje) u trećem produžetku. Niksi su tako prekinuli seriju od tri poraza, ostvarili tek drugi trijumf u 11 mečeva i izbegli da bar na jedno veče budu tim sa najgorim skorom u ligi. Po običaju, najbolji kod Sansa bili su Šon Merion sa 39 poena i 14 skokova, i Stiv Neš koji je uz 28 koševa imao i 22 asistencije.

Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore na parket je izlazio jedino Vladimir Radmanović, čiji Soniksi su seriju od pet utakmica na Istoku započeli porazom u Indijanapolisu – 115:96. Posle dve utakmice bez koša iz igre, Radmanović je prekinuo "post", ali je igrao samo osam minuta, i završio sa 4 poena (2-3, 0-2, -) i jednim skokom. Na poslednjih pet mečeva reprezentativac SCG ima učinak od 4 poena i manje od dva skoka za prosečno 14 minuta, uz katastrofalan šut iz igre - 21 odsto (7 odsto za tri poena). Presudnu ulogu u trijumfu Pejsersa, koji su bili bez prehlađenog Džermejna O'Nila i povređenog Džamala Tinzlija, odigrali su rezervisti – Fred Džons sa 26 i Šarunas Jasikevičijus sa 20 poena, dok je od startera najbolji bio Stiven Džekson sa 22 koša.
Uprava kluba iz Sijetla odlučila je danas da napravi promenu na klupi i umesto Boba Vajsa za prvog trenera postavila Boba Hila, dosadašnjeg pomoćnika, koji je u karijeri vodio Njujork, Indijanu i San Antonio (skor 257-212). Vajs ostaje u klubu kao savetnik.

Čikago je doživeo deveti uzastopni poraz - 93:92 protiv Milvokija u svom "Junajted Centru", dok su Nju Orleans i Denver bili uspešni na svom terenu. Hornetsi su pobedili Šarlot – 103:86, a Nagitsi – Boston 120:110.

XS
SM
MD
LG