Linkovi

Lebron bolji od Karmela, Vulvsi opet poraženi posle drame


Samo tri utakmice NBA sezone odigrane su protekle večeri, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore nastupili su Marko Jarić i Vladimir Radmanović, čiji su timovi – Minesota i Sijetl, doživeli poraze u svojim dvoranama. Najveća pažnja američke javnosti bila je usmerena na prvi ovosezonski duel dve mlade zvezde – Lebrona Džejmsa i Karmela Entonija. Uspešniji je bio Džejms - 94:85 za Kavse.

Gosti iz Denvera bili su oslabljeni neigranjem prvog centra Markusa Kembija, kao i prve rezerve Erla Bojkinsa. Entoni je dobro počeo meč, bio najefikasniji u svom timu sa 23 poena, ali je kao i ostali šutirao prilično slabo (8-23). S druge strane, Džejms je ubacio 26 poena (10-14, 1-4, 3-6), uz 9 asistencija, a imao je i odličnu podršku čak pet saigrača sa dvocifrenim učinkom. Među njima, pravovremenim poentiranjem posebno su se istakli Dejmon Džons sa 17 i Donjel Maršal sa 11 koševa (12 uhvaćenih lopti). Zidrunas Ilgasukas ubacio je 16 poena, uz 3 blokade.

Kevin Garnet dao je sve od sebe, ubacio 24 poena, uz 21 skok, 6 asistencija i 4 blokade, potpuno nadigrao Tima Dankana (13 koševa, 9 uhvaćenih lopti, 6 asistencija), ali je Minesota i treću utakmicu zaredom izgubila u dramatičnoj završnici – 90:88. Zvanični šampioni imali su raspoloženog Majkla Finlija, koji je odigrao presudnu ulogu, postigavši šest poslednjih poena svog tima i završio sa 21. Marko Jarić proveo je na parketu 40 minuta, ubacio 11 poena (5-13, -, 1-2), uz po 6 skokova i asistencija i jednu blokadu.

U poslednjoj utakmici večeri, Hjuston je predvođen Trejsijem Mekgrejdijem u Sijetlu ostvario petu uzastopnu pobedu – 104:98. Mekgrejdi je ubacio 34 poena, 14 u poslednjoj četvrtini, dok je Vlada Radmanović igrao samo 19 minuta, postigao 7 poena, bez promašaja iz igre (2-2, 1-1, -), imao 2 skoka i jednu asistenciju.

XS
SM
MD
LG