Linkovi

Dan zahvalnosti u NBA: Indijana zaustavila Kavse, Lejkersi bolji od Sijetla


Tradicionalno, na Dan zahvalnosti odigrane su samo dve NBA utakmice uz direktan prenos na TV mreži "TNT", koja je kao stručnog konsultanta predstavila Redžija Milera. Legendarni bek Indijane dobio je ovacije u "Konsiko Fildhausu", a pošto je njegova sestra Šeril radila kao izveštač sa parketa, bilo je to prvi put da brat i sestra učestvuju u prenosu jedne NBA utakmice.

Indijana je veoma lako prekinula trijumfalnu seriju Kavalirsa, koji su prethodno dobili osam mečeva zaredom. Ključ uspeha Pejsersa (98:76) bila je izvanredna odbrana u kojoj je dominirao Ron Artest. Nekadašnji najbolji defanzivac lige odlično je čuvao Lebrona Džejmsa, primoravši ga na vrlo slab šut iz igre 6-20. Lider Klivlenda ipak je ubacio 19 poena, uz 10 skokova, ali je Artest završio sa 21 košem. Odličnu partiju kod domaćih pružio je i Litvanac Šarunas Jasikevičijus, kome je 20 minuta bilo dovoljno da ubaci 17 poena (5-6 trojke). Saša Pavlović igrao je četiri minuta i promašio oba pokušaja iz igre.

Posle 25 godina neigranja na Dan zahvalnosti, Lejkersi su nastavili uspešnu seriju na ovaj veliki američki praznik (13-3 skor). Predvođeni Kobijem Brajantom, koji je 29 od ukupno 34 poena postigao u poslednjih 18 minuta, i odigrao sjajnu odbranu na Reju Alenu (19 poena, 6-15 iz igre), domaći su trijumfovali 108:96. Lamar Odom ubacio je 23 poena, uz 12 skokova i 6 asistencija, Brajan Kuk ostvario rekorde sezone (17 poena i 7 skokova), a Smuš Parker završio sa 16 koševa i 8 skokova. Najefikasniji u Sijetlu bio je Rašard Luis sa 32 poena, dok je Vladimir Radmanović igrao čak 41 minut, uz učinak: 13 poena (2-4, 3-9, -), 9 (8+1) skokova i 4 asistencije. Sijetl na Dan zahvalnosti nije igrao čak 32 godine, a posle ovog poraza, skor Soniksa na taj dan je 2-5.

XS
SM
MD
LG