Linkovi

Dominacija odbrana i spektakularni Džejson Ričardson


Protekle večeri odigrana su tri meča NBA sezone na kojima je dominirala odbrana. Od šest timova jedino je Golden Stejt, predvođen raspoloženim Džejsonom Ričardsonom stigao do trocifrenog učinka, dok je Njujork uprkos samo 73 poena, ostvario čak ubedljiv trijumf u Solt Lejk Sitiju, s obzirom da su domaći "džezeri" ostali na 62 koša.

Sedmi put zaredom, Voriorsi su u svojoj "Areni" u Ouklendu pobedili Čikago, ovog puta 100:82, a zvezda večeri sa rekordom sezone 32 poena (10-16, 2-5, 6-7) i mnoštvom atraktivnih zakucavanja bio je Džejson Ričardson. Odlučujuću prednost Golden Stejt je stekao krajem druge i početkom treće četvrtine. "Ratnici" su najpre okončali prvo poluvreme serijom 13:3, a onda drugo otvorili sa 13:6, što im je donelo prednost 64:42. Troj Marfi i Majk Danlivi Junior postigli su po 15 poena, a rezervista Mikael Pijetrus - 12. Žarko Čabarkapa igrao je samo dva minuta i postigao 2 poena sa linije slobodnih bacanja.

Lejekersi su doživeli i treći uzastopni poraz, ovog puta, posle Minesote i Filadelfije, u Memfisu – 85:73. Kobi Brajant ponovo je bio daleko ispod svog ovosezonskog proseka (18 poena), a kao opravdanje, trener Fil Džekson pomenuo je povredu desne šake, koju je zvezda Lejkersa zaradila prilikom zakucavanja protiv Atlante (jedini meč koji su "jezerdžije" dobile u seriji od četiri gostovanja). Jedini presotali košarkaš gostiju iz Los Anđelesa sa dvocifrenim učinkom bio je Kris Mim (11 poena, 10 skokova), dok su se kod domaćih istakli Pau Gasol sa "dabl-dablom" (20 poena, 10 skokova, 4 blokade), Edi Džons (16 koševa), Majk Miler (13) i Šejn Batije (po 11 poena i skokova).

Odmah posle prve, Leri Braun je zabeležio i drugu pobedu na klupi Njujork Niksa. Veče posle neočekivanog trijumfa u Sakramentu, Niksi su slavili u Solt Lejk Sitiju – 73:62, ostvarivši klupski rekord po broju primljenih koševa od kada je uveden sat za merenje napada. Gosti su igrali izvanrednu odbranu, devet i po minuta ostavili domaće bez poena u trećoj četvrtini i primorali ih na rekordno loš šut iz igre 27-75 ili 29,3 odsto. Najefikasniji kod Niksa bio je Džamal Kroford sa 20 poena, Kventin Ričardson je ubacio 12, Edi Kari i Stefon Marberi po 10. Jutu je predvodio ruki Deron Vilijams sa 18 koševa, a jedino je još Memet Okur bio dvocifren (12 i 6 skokova). "Džezeri" su bili bez povređenih Karlosa Buzera, Andreja Kirilenka i Gordana Giričeka.

XS
SM
MD
LG