Linkovi

Vajt Soksi dva koraka bliže tituli


Dok se američka sportska javnost polako priprema za početak nadmetanja u NBA ligi, pažnja je usmerena na sve zanimljivije susrete NFL šamionata i veliko finale bejzol lige.

“Home runom” Skota Podsednika pred kraj devetog ininga Čikago Vajt Soksi su došli do 7-6 ptoriv Hjustonskih Astrosa i tako poveli sa dva nula u velikom finalu profesionalne bejzbol lige - popularnog World Series-a.

Više od 40 hiljada oduševljenih navijača. koji su uprkos jakoj cjelodnevnoj kiši, do posljednjeg mjesta ispunili stadion Vajt Soksa u Čikagu, sada sa mnogo više nade očekuje titulu - koju čekaju već nevjerovatnih 88 godina. Finale se igra na četiri dobijena susreta, a u naredne tri utakmice, počev od utorka, domaćin će biti Hjuston.

U NFL šamionatu neki od favorita nisu imali svoje veče. Njujorški Džajantsi su u najuzbudljivijem finišu ove sezone uspjeli da ostanu neprikosnoveni na svom terenu i da pobjednom 24-23 prekinu trijumfalnu seriju Denver Bronkosa.

San Dijego Čardžersi poraženi su u Filadelfiji od sve boljih Iglsa 20-17, u susretu koji je obilježio klupski rekord kvoterbeka Donovana Mek Naba i 100 tač daun u karijeri Terela Ovensa.

Pitsburg je u Sinsinatiju zaustavio Benglase 27-13. Na ostalim terenima – Dalas je poražen u Sijetlu 13-10, Sveci iz Nju Orleansa doživjeli su treći uzastopni poraz, od Remsa 28-17, dok su vašingtonski Redskinsi na svom terenu deklasirali Fortinajnerse iz San Franciska 52-17.

Jedini neporaženi tim i dalje su Koltsi iz Indijane. Tim predvođen kvoterbekom Pejtonom Meningom porazio je sa 38-20 Teksanse iz Hjustona, jedinu ekipu koja ove godine još nije zabilježila pobjedu.

XS
SM
MD
LG