Linkovi

Pavlović: Sve mi zavisi od toga kako budem igrao odbranu


Nešto manje od tri nedelje ostalo je do početka nove NBA sezone. Kao i prethodnih godina, Srbija i Crna Gora imaće najviše predstavnika u najjačoj ligi sveta, naravno ne računajući SAD. Jedan od onih kome predstojeća sezona može da bude prekretnica sigurno je Aleksandar Pavlović. Nekadašnjem košarkašu podgoričke Budućnosti biće ovo treća godina u NBA ligi, posle koje ga - u slučaju da klub ne iskoristi opciju i zadrži ga još jednu sezonu - očekuje potpisivanje novog višegodišnjeg ugovora. Posle utakmice protiv Vizardsa u Vašingtonu, kojoj su oba tima započela seriju pripremnih utakmica, Pavlović je za “Glas Amerike” govorio o predstojećoj sezoni, velikoj konkurenciji na svojoj poziciji, Lebronu Džejmsu i letošnjem anagžmanu na pripremama reperezentacije, kada nije uspeo da izbori mesto u ekipi za Evropsko prvenstvo.

“Pa dobro, još se ne zna ništa, rano je pričati, pogotovo što je ekipa nova, trener takođe, a novi su i ljudi koji vode klub, pošto je u međuvremenu došlo do promene vlasnika", rekao je Pavlović na početku razgovora i dodao: "Šta ja znam, što se mene tiče, zadovoljan sam. Radim jako, mislim da me trener ceni. Traži da se malo jače igra odbrana, što moram da popravim i ako budem radio na tome, on i sam kaže da meni napad nije problem, tako da mi od odbrane sve zavisi. Daću sve od sebe, jer znam da mogu da igram odbranu”.

Najveća konkurencija za veliku minutažu u timu, predstavljaju mu Ajra Njubl i Luk Džekson.

“Tako je, oni su mi glavna konkurencija, međutim mislim da imam kvaliteta. Daću sve od sebe i šta bude, mislim da imam kvalitet da igram nekih 15 do 20 minuta, ako ne i više. Znači sve je na meni”, optimista je Pavlović.

Na pitanje da li sebe jednog dana vidi kao startera u ovoj ligi i klubu u kome se trenutno nalazi, Pavlović kaže:

“Ništa nije nemoguće. Verujem u sebe, uvek sam verovao i što da ne vidim sebe kao startera. Međutim, konkurencija je veoma jaka ove godine. Mislim da mi treba nekoliko utakmica da odigram kao starter, da bi mogao da pokažem šta znam i mislim da bi to dovelo do toga da igram više od 20 minuta po utakmici”.

Pavlović ističe da mu činjenica da svaki dan trenira sa takvom zvezdom kao što je Lebron Džejms mnogo znači u smislu individualnog napretka.

“On je sigurno među pet najboljih bekova NBA lige, a uglavnom svaki trening čuvamo ili ja njega ili on mene, tako da mi to mnogo pomaže oko mog napretka u igri”.

Bez obzira na veliku medijsku pažnju koju je Klivlendu doneo Džejms kada je pre dve godine izabran kao prvi pik na draftu, Kavsi u poslednje dve sezone nisu uspeli da se plasiraju u plej-of. Ove godine, pojačani tim ne bi trebalo da ima problema da to ostavri, iako je konkurencija na Istoku vrlo jaka.

“Klivlend, ako se ne varam, nije poslednjih osam ili devet godina ušao u plej-of. Prošle godine bio je pritisak što se tiče toga, bio je cilj plej-of… Nismo uspeli, izmakao nam je za jednu utakmicu. Ove godine - uopšte se ne razmišlja o tome da li će se ući u plej-of, nego da se što dalje dogura, tako da je to veći pritisak nego ući u plej-of. Što se tiče konkurencije, na istoku je uvek bilo dosta ekipa koje su sličnog kvaliteta. Mislim da smo mi u odnosu na prošlu godinu mnogo bolja ekipa, a prošle godine smo imali smo dosta pobeda… Znači, ako budemo radili zajedno i ukoliko bude dobra atmosfera u ekipi, ako budemo igrali najjače što možemo, mislim da neće biti problema za nas”, kaže Pavlović.

Proteklo Evropsko prvenstvo u košarci ostaće upamćeno po izuzetno lošem plasmanu reprezentacije SCG. Pavlović je prošao kompletne pripreme sa nacionalnim timom, da bi na kraju, pre sam početak turnira otpao iz tima. Evo kako je doživeo sve što se dešavalo tokom leta.

“Pa, šta znam… što se mene tiče, iskreno rečeno, pozitivno gledam na to šta se desilo ovog leta, jer sam se dobro spremio za NBA sezonu, koja je najvažnija u mojoj karijeri. A što se tiče rezultata, ne bih to komentarisao… bila je loša atmosfera, kao što svi znamo, i ne bih da ulazim u to ko je kriv, zbog čega… nije moja stvar. Što se tiče sledećeg leta i reprezentacije, jedva čekam da se odazovem i igram za našu zemlju”, zaključio je Pavlović.

Klivlend Kavalirsi otvaraju novu sezonu 2. novembra utakmicom u svojoj “Kviken Louns Areni” (nekadašnjoj “Gand Areni”, koja je letos promenila ime) protiv Nju Orleans/Oklahoma Siti Hornetsa.

XS
SM
MD
LG