Linkovi

NFL: Samo još Indijanapolis bez poraza


Indijanapolis Koltsi ostvarili su peti trijumf u sezoni, ovog puta u San Francisku, dok su čak tri ekipe doživele prve poraze: Vašington, Tampa Bej i Sinsinati. Treći put u pet mečeva Indijanapolis Koltsi nisu dozvolili protivniku da ostvari 'tač-daun', tako da su uprkos mučenju u napadu ostvarili još jednu ubedljivu pobedu, ovog puta protiv San Francisko Fortinajnersa, koje je prvi put kao starter na poziciji kvoterbeka predvodio pik broj jedan sa poslednjeg drafta, Aleks Smit.

Sasvim očekivano, bivši lider Univerziteta Juta nije se osećao ugodno, kompletiravši 9 od 23 pasa za 74 jarde, uz pet grešaka i pet 'sakovanja'. S druge strane, prošlogodišnji MVP Pejton Mening kompletirao je 23 od 31 pasa za 255 jardi i jedan TD, uz dva 'intersepšna', a raning bek Edgerin Džejms pretrčao je 105 jardi i ostvario jedan TD. Mening i Marvin Herison nisu uspeli da dodđu do 86. zajedničkog TD-a, kojim bi srušili NFL rekord, koji drže nekadašnji igrači San Franciska Stiv Jang i Džeri Rajs.

Denver je potvrdio da je trenutno uz Koltse u najboljoj formi, ostvarivši protiv Vašington Redskinsa četvrti uzastopni trijumf. Izabranici Džoa Gibsa još jednom su bili na pragu produžetka, Mark Brunel je bacio za 322 jarde, ostvario 2 TD-a, ali je lajnbeker domaćih Bronkosa Ian Gold, minut pre kraja sprečio pretvaranje za dva poena, koje bi donelo ekstra period. Najbolji pojedinac meča, ipak je bio raning bek domaćih Tejtum Bel sa pretrčanih 127 jardi i dva TD-a. Redskinsi su tako doživeli prvi poraz posle tri trijumfa, koja su dobili na sličan način, sa ukupnom razlikom od svega šest poena. Sinsinati Bengalsi, prvi poraz su doživeli u Džeksonvilu – 23:20, dok su Tampa Bej Bakanirsi sa 14:12 izgubili u Ist Raderfordu protiv Njujork Džetsa.

Zvanični šampioni, Nju Ingland Pejtriotsi oporavili su se od prošlonedeljnog debakla na svom terenu protiv San Dijega, i trijumfovali na teškom gostovanju u Atlanti – 31:28. Olakašavajuća okolnost za Toma Brejdija i ekipu bila je činjenica da su Falkonsi bili bez povređenog kvotebeka Majkla Vika, koga je doduše odlično zamenio Met Šaub. Pejtriotsi su vodili 14:0 i 28:13, ali su domaći predvođeni Šaubom, koji je kao i Brejdi imao 3 TD pasa, četiri minuta pre kraja izjednačili. Presudio je, a ko bi drugi Adam Vinatjeri, dvadeset sekundi pre kraja, svojim 19. pobedničkim FG-om u karijeri.

Najubedljiviji trijumf ovog vikenda ostvarili su Grin Bej Pekersi protiv Nju Orleans Sejntsa – 52:3, uz 3 TD-a Breta Farva, a veliko iznenađenje predstavlja prilično težak poraz Filaldelfije u Dalasu. Kaubojsi su zaustavili Donovana Meknaba i trijumfovali 33:10. U ostalim mečevima: Detroit – Baltimor 35:17, Hjuston – Tenesi 20:34, Sent Luis 31:37, Klivlend – Čikago 20:10, Bafalo – Majami 20:14 i Arizona – Karolina 20:24. Večeras u San Dijegu, Čardžersi dočekuju Pitsnburg Stilerse.

XS
SM
MD
LG