Linkovi

Ruki Vizardsa u ozbiljnom, ali stabilnom stanju posle ranjavanja


Ruki Vašington Vizardsa Andrej Blač u ozbiljnom je, ali stabilnom stanju u bolnici u Ferfeksu , pošto je u nedelju ujutro pogođen u grudi hicem iz vatrenog oružja. Prema saopštenju policije savezne države Virdžinija, jedan prijatelj vozio je Blača, kada su im prišla dvojica maskiranih ljudi iz kombija i pucali Blaču u grudi.

Njegova majka izjavila je za američke medije da metak nije pogodio nijedan vitalni organ, dok je generalni menadžer Vizardsa, Erni Granfeld, rekao da su predstavnici kluba već pričali sa Blačom i lekarima, koji su potvrdili da je 19-godišnji krilni košarkaš u dobrom stanju.
Blač je izabran kao 49. pik na poslednjem draftu, posle čega, zahvaljujući dobrim partijama na letnjoj ligi u Las Vegasu (9,2 poena i 6,8 skokova u proseku) , potpisao dvogodišnji ugovor sa Vizardsima. Visok 211 cm, Blač je prošle sezone nastupa za srednju školu South Kent Prep u Konetikatu, uz učinak 27,5 poena, 16 skokova i 6 blokada po utakmici.

Fram u Minesoti

U međuvremenu, Minesota Timbervulvsi dobili su pojačanje na poziciji beka. Klub za koji od ovog leta nastupa Marko Jarić, a na klupi kao pomoćnik Dvejna Kejsija, sedi Aleksandar Džikić, potpisao je ugovor sa bivšim igračem Portlanda i Sijetla, Ričijem Framom. Nekadašnji bek univerziteta Gonzaga profesionalnu karijeru počeo je u Evropi, gde je između ostalog nastupao i za turskog prvoligaša Darušafaku. Prošle sezone je igrao 43 utakmice za Blejzerse (3,8 poena za 11,6 minuta), a pre toga 54 meča za Sijetl (3,4 poena, za 8,7 minuta). Fram bi trebalo da zameni Freda Hoiberga, koji je tokom leta imao operaciju srca.

Dvanaesti pik sa poslednjeg drafta Rus Jaroslav Koroljev potpisao je ugovor sa Los Anđeles Klipersima, dok su Detroit Pistonsi pojačali stručni štab nekadašnjim košarkašem Čikaga i Los Anđeles Lejkersa, koji iza sebe ima četiri šampionska prstena – Ronom Harperom.




XS
SM
MD
LG