Linkovi

Vlade Divac najverovatnije ostaje još jednu sezonu u Lejkersima


Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena Vlade Divac najverovatnije će još jednu sezonu igrati za Los Andjeles Lejkers.

Uprava Lejkersa nezadovoljna je što će na predstojećem draftu imati pravo na desetog pika (pravo biranja novih igrača), pa će ponuditi Divcu nov ugovor. Zbog novog ugovora NBA lige i Unije igrača, Lejkersi će najpre dati otkaz Divcu, a potom mu ponuditi nov ugovor, ali za dva miliona dolara, kolika je cena veteranskog ugovora. Divac je prošle sezone sa timom iz LA potpisao dvogodišnji ugovor, prema kojem je trebalo da dobije 5,4 miliona dolara.

Njujork Niksi i Finiks Sansi dogovorili su razmenu igrača u kojoj bi u Arizonu otišao Kurt Tomas u zamenu za Kventina Ričardsona. Kako prenosi «Njujork Tajms» dogovor koji je već postignut u petak, stavljen je na «stend baj» dok se Ajzea Tomas i čelnici Niksa ne uvere da je povreda ledja harizmatičnog šutera koja ga prati još dok je igrao za LA Kliperse ipak lakše prirode. Kurt Tomas je igrajući za Njujork prošle sezone prosečno ubacivao 11.5 poena po meču i imao 10.4 skokova, dok je popularni “Kju” oji je u SAD poznat i kao suprug pop pevačice Brendi postizao 14.9 koševa uz 6 skokova. Uz Kventina Ričardsona (ako se trejd obavi) Niksi bi dobili i pik u prvoj rundi nekog od draftova u budućnosti.

XS
SM
MD
LG