Linkovi

Janko Tipsarević, Novak Đoković i Ana Ivanović u 2. kolu Vimbldona!


Teniseri iz SCG ostvarili su veliki uspeh drugog dana Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu. Jeleni Janković, koja je plasman u drugo kolo Vimbldona obezbedila juče, danas su se pridružili Janko Tipsarević, Novak Đoković i Ana Ivanović.

Nemac Tomi Has, 19. nosilac, predao je meč Tipsareviću zbog povrede skočnog zgloba u trenutku kada je Tipsarević, koji sutra puni 21 godinu, vodio sa 2:1 u drugom setu, a prvi dobio sa 6:2. Đoković je do četvrte pobede na svom vimbldonskom debiju – prve tri ostvario u kvalifikacijama – došao protiv 68. tenisera sveta, Argentinca Huana Monaka – 6:3, 7:6 i 6:3, a Ana Ivanović eliminisala je Ruskinju Veru Duševinu – 6:4 i 6:3.

U drugom kolu Tipsarević će igrati protiv tenisera iz kvalifikacija, 153. na ATP rang-listi, Jen Hsun Lua sa Tajvana, koji je u pet setova eliminisao Francuza Arnoa Klemona. Protivnik Novaka Đokovića biće 81. teniser sveta Španac Giljarmo Garsija-Lopes, koji je sa 3:0 pobedio sunarodnika Davida Ferera, inače 17. nosioca. Ana Ivanović sastaje se sa Francuskinjom Stefani Forec, koje je eliminisala Čehinju Hladkovu.

Najveće iznenađenje drugog dana priredila je 76. teniserka sveta, Grkinja Eleni Danilidu, koja je eliminisala jednog od glavnih favorita, šampionku Rolan Garosa, Žastin Enan Arden iz Belgije – 2:1, po setovima 7:6, 2:6 i 7:5.

Ruskinja Marija Šarapova odbranu titule započela je na centralnom terenu, u novim patikama, ukrašenim komadićima 18-karatnog zlata i za manje od sat vremena eliminisala 25-godišnju Španjolku Vives prepustivši joj po dva gema u oba seta. Pored Šarapove, lak prolaz u drugu rundu obezbedila je 14. nosilac, Amerikanka Venus Vilijams, dok su Ruskinje - Nađa Petrova, 8. nosilac i Vera Zvonareva, jedanaesti, kao i Slovakinja, Danijela Hantuhova, 20. 'kosturašica' morale da igraju tri seta.

Kod tenisera, ljubimac Britanske publike Tim Henman gubio je sa 2:0 protiv Finca Nieminena, ali je uspeo da napravi preokret i izbegne leiminaciju u prvom kolu, dok je nova nada britanskog tenisa, 18-godišnji Škotlanđanin Endrju Marej uspešno debitovao protiv Švajcarca Bastla – 6:4, 6:2 i 6:2. Prošlogodišnji finalista, 2. nosilac Endi Rodik nije imao problema protiv Čeha Jirži Vaneka (6:1, 7:6, 6:2), kome je ovo 11. uzastopni poraz u 1. kolu Gren Slem turnira. Od ostalih nosilaca u drugo kolo su se plasirali Argentinac Korija i Česi Stepanek i Novak, dok je takmičenje završio 20. 'kosturaš', Ivan Ljubičić iz Hrvatske.

U kasnijim mečevima, kod tenisera plasman u drugu rundu obezbedio je 4. nosilac i šampion Rolan Garosa, Španac Rafael Nadal, Šveđanin Johanson, 12. 'kosturaš' i Belgijanac Olivije Rohus, 33. u žrebu. Kod tenisrki, Seren Vilijams, 4. nosilac, namučila se protiv sunarodnice Anđele Hejns, ali je ipak trijumfovala u tri seta, dok su mnogo lakši posao imale Meri Pirs, Natali Deši, Flavia Peneta, Merion Bartoli i Virdžinija Razano.

XS
SM
MD
LG