Linkovi

Žastin Enan-Arden drugi put u karijeri najbolja na Rolan Garosu


Deseti nosilac, Belgijanka Žastin Enan-Arden dominirala je u finalnom meču Otvorenog prvenstva Francuske protiv domaće teniserke Meri Pirs i na kraju osvojila titulu šampiona 'Rolan Garosa'. Izveštava novinar 'Glasa Amerike' Stiv Šaj.

Uprkos velikoj podršci domaće publike, 21. nosilac Meri Pirs nadigrana je u svim elementima igre. 23-godišnjoj Žastin Enan-Arden bilo je dovoljno svega 62 minuta da sa ubedljivih 6:1 i 6:1 dođe do druge titule na 'Rolan Garosu' u karijeri. Tridesetogodišnja Meri Pirs nije ni sama bila sigurna kako se oseća posle meča:

"Bio je ovo fantastičan turnir i bilo je zaista neverovatno ponovo doći do finala. Zbog toga sam veoma srećna, ali sam ujedno i veoma tužna što sam izgubila ovaj meč. Volela bih da sam odigrala bolje", rekla je Pirs.

U finalu koje je potpuno bilo lišeno svake neizvesnosti, Enan- Arden je izgubila uvodni gem, a zatim dobila devet zaredom i utišala navijače Meri Pirs. Posle meča, Belgijanka je rekla da je zadovoljna igrom koja joj donela četvrtu Gren Slem titulu u karijeri.

"Mislim da sam od početka do kraja meča uspela da održim koncentraciju. Zasta sam se fokusirala i konstantno vršila pritisak na nju, što se, mislim, danas isplatilo", zaključila je Enan-Arden.

Enan-Arden je osvojila 'Frenč Open' i 2003. godine, a posle pobede nad Pirs, iza sebe ima seriju od 24 uzastopna trijumfa, i to sve na šljaci, otkada se u aprilu vratila na teren posle serije povreda i ozbiljne virusne infekcije.

Nadal - Puerta u muškom finalu

U finalnom meču u konkurenciji tenisera sutra se sastaju 19-godišnji Španac Rafael Nadal i Argentinac Marijano Puerta, koji čak nije ni postavljen za nosioca. Nadal, koji je 4. u ovogodišnjem 'kosturu' Otvorenog prvenstva Francuske u polufinalu je bio bolji od prvog tenisera sveta Švajcarca Rožea Federera – 6:3, 4:6, 6:4 i 6:3, dok je Puerta tek posle maratonskih pet setova eliminisao 12. nosioca, Rusa Nikolaja Davidenka – 6:3, 5:7, 2:6, 6:4 i 6:4.

XS
SM
MD
LG