Linkovi

Pistonsi izjednačili, Rip Hamilton briljantan i u napadu i u odbrani


U sred velike galame oko toga da li će trener Detroita Leri Braun od sledeće sezone preuzeti funkciju predsednika Klivlenda, Pistonsi su pružili jednu od boljih partija ove sezone, pobedili Majami – 106:96 i izjednačili na 2-2 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Detroit – Majami 106:96 (2-2)

Leri Braun je pred početak četvrte utakmice finala Istoka svima stavio do znanja da još nije postigao nikakav dogovor sa Kavalirsima, a njegove igrače, cela situacija nimalo nije uznemirila. Predvođeni Ričardom Hamiltonom, koji je postigao 28 poena, i odigrao odličnu odbranu na Dvejnu Vejdu, Pistonsi su preuzeli kontrolu već u prvoj četvrtini i do kraja nisu posustali. U tome im je dosta pomogla činjenica da je Šakil O'Nil već polovinom uvodnog perioda ušao u probleme sa ličnim greškama i na kraju odigrao svega 25 minuta, uz skroman učinak – 12 poena i 5 skokova.

Zvanični šampioni nisu imali nijednu izgubljenu loptu u prvom poluvremenu, a pored pomenutog Hamiltona odlični su bili i Rašid Valas, Čonsi Bilaps i Tejšon Prins, tako da je prednost do odmora između druge i treće četvrtine skočila na 14 razlike (60:46). Vejd, koji je završio sa 28 poena (10-22 iz igre), uz pomoć Judonisa Haslima pokušavao je da vrati svoj tim u igru, Majami je čak prišao na 70:65, krajem treće deonice, ali su domaći već u tom periodu vratili razliku na 10 poena, a zatim serijom na početku poslednjeg 'kvotera' stekli nedostižnih 93:76.

Rašid Valas je završio sa 20 poena, Tejšon Prins je uz 15 imao 9 skokova i 4 asistencije, a Čonsi Bilaps, uz 17 pogodaka, i 7 asistencija. Ben Valas je bio jedni starter Pistonsa bez dvocifrenog učinka, ali sa 15 uhvaćenih lopti, a Darko Miličić debitovao je u ovoj seriji u poslednje 93 sekunde, bez učinka. Kod gostiju, pored Vejda i O'Nila, dvocifren učinak imali Edi Džons (11 poena, 10 skokova), Judonis Haslim (14 koševa, 9 uhvaćenih lopti)i Kijon Duling (11 pogodaka).

Druga meč lopta za San Antonio

NBA plej-of nastavlja se večeras petom utakmicom u seriji Finiks – San Antonio. Meč se igra u 'Amerika Vest Areni' u Finiksu, a gosti iz San Antonija vode sa 3-1. Naredni duel Detroita i Majamija igra se sutra uveče na Floridi.

XS
SM
MD
LG