Linkovi

Detroit i San Antonio slavili u prvim utakmicama konferencijskih finala


Detroit – Majami 90:81 (1:0)

Aktuelni NBA šampion, Detroit Pistonsi, uspjeli su da u prvom susretu finalne serije na Istoku nametnu igru na pola terena, spriječe kontranapade Majamija i zaustave ponajboljeg pojedinca Hita, Dvejna Vejda (7 od 25 uspeješnih pokušaja, 16 poena). Sasvim zasluženo, izabranici Lerija Brauna nanijeli su Majamiju prvi ovogodišnji poraz u plej-offu 90-81, i tako osvojili prednost domaćeg terena.

Šakil O Nil (20 poena) je igrao nakon poduže pauze zbog povrede (propustio posljednja dva duela sa Vizardsima), ali je njegov solidan učinak bio nedovoljan da se zaustave raspoloženi Rašid (20 poena, 10 skokova) i Ben Valas (13 poena, 12 skokova). Antonio Mek Dajs je fenomenalno odigrao u drugom poluvremenu, a za trijumf se zasluge moraju pripisati Tišaunu Prinsu koji je, pored 13 poena, odlično parirao na momente isfrustriranom Dvejnu Vejdu. Naredna utakmica igra se u srijedu

San Antonio – Feniks 121:114 (1:0)

Sparsi iz San Antonija su iskoristili umor najboljeg tima u regularnom delu šampionata i – zahvaljujući fantastičnom napadu u poslednjoj četvrtini, već nakon prve utakmice finala plej-offa Zapadne konferencije, preuzeli prednost domaćeg terena.

Sansi su igrali veoma dobro, postigli 114 poena protiv jedne od najboljih odbrambenih ekipa u ligi, ali je blistavo veče vetarana Berija uz 43 poena Sparsa u poslednjoj četvrtini donijelo prednost Teksašanima. Naredna utakmica igra se u utorak uveče.


XS
SM
MD
LG