Linkovi

San Antonio i Detroit u finalu konferencije, spektakularan oproštaj Redžija Milera 


Košarkaši Detroita i San Antonija plasirali su se u finale svojih konferencija pošto su i u šestim utakmicama, na gostujućem parketu, pobedili Indijanu, odnosno Sijetl. Pistonsi će za plasman u veliko finale igrati protiv Majamija, koji je još prošle subote eliminisao Vašington, dok Sparsi čekaju pobednika serije Finiks – Dalas, u kojoj Sansi trenutno vode sa 3-2.

Sijetl – San Antonio 96:98 (2-4)

Rej Alen i saigrači još jednom su namučili San Antonio, uprkos činjenici da su treći meč zaredom bili bez povređenog All-Stara Rašara Luisa, ali nisu imali dovoljno sreće da izbore "majstoricu". Sparsi su trijumfovali – 98:96 i ukupnim rezultatom 4-2 u seriji plasirali se u finale Zapada. Nijedan od timova nije uspeo da dođe do dvocifrene prednosti tokom 48 minuta igre, ali je San Antonio sa vođstvom ušao u samu završnicu.

Petnaest sekundi pre kraja Antonio Denijels, koji je završio sa 22 poena doneo je izjednačenje sa linije penala, a Manu Đinobili asistirao Timu Dankanu za konačnih 98:96, pola sekunde pre kraja. Rej Alen, koji je ubacio 25 koševa, promašio je očajnički pokušaj za tri poena dok je vreme isticalo. Inače, Dankan, koji je završio meč sa 26 poena, povredio je desni skočni zglob početkom poslednje četvrtine, ali se posle samo 11 sekundi vratio na parket.

Indijana – Detroit 79:88 (2-4)

Redži Miler bio je najbolji pojedinac svog tima, ubacio 27 poena, uz sjajan šut iz igre (11-16), ali nije uspeo da spreči zvanične šampione Detroit Pistonse da trijumfuju u "Konsiko Fildhausu" - 88:79, i rezultatom 4-2 okončaju seriju, koja je ujedno označila i kraj fantastične 18-godišnje karijere najboljeg trojkaša u istoriji NBA lige.

Pejsersi, predvođeni Milerom i Džermejnom O'Nilom (22 poena, 11 skokova), imali su kontrolu sve do poslednje četvrtine u koju su ušli sa šest poena viška, ali je Detroit serijom 9:0 stekao prednost, koju nije ispustio do kraja. Ričard Hamilton bio je najefikasniji kod pobednika sa 28 poena, a poslednji šut u karijeri Redžija Milera izblokirao je Ben Valas. 39-godišnji veteran izašao je iz igre 15-tak sekundi pre kraja, uz ovacije publike, kojima su se pridružili i Leri Braun, koji je pozvao tajm-aut, i svi njegovi igrači.

Leri Braun: Bilo je moćno

"Bila je ovo neviđena vožnja", rekao je posle utakmice Miler, podsetio kako se tokom najboljih 18 godina svog života radovao zajedno sa stanovnicima grada Indijanapolisa, a da su večeras svi zajedno plakali. "Vreme je da život krene dalje", zaključio je Miler, dok se trener Detroita, Leri Braun, koji je trenirao Milera od 1993. do 1997. godine, divio njegovoj poslednjoj partiji. "Za nekog ko ima 40 godina, da ovako odigra na oproštaju, bilo je zaista moćno", naglasio je Braun.

XS
SM
MD
LG