Linkovi

Eliminacija Nju Džersija i Memfisa, Detroit i Sijetl na korak do konferencijskog polufinala


Završen je ovogodišnji NBA plej-of za dva najlošije plasirana tima iz regularnog dijela šampionata. Nju Džersi Netsi su porazom na svom terenu eliminisani od Majamija, dok je Feniks još jednom fenomenalnom partijom u Memfisu, onemogućio Grizlije da dođu do prvog plej-of trijumfa u istoriji kluba.

MAJAMI - NJU DŽERSI 110: 97 (4:0)

Za prvu pobjedu u NBA plej-ofu centar Nju Džersija Nenad Krstić, moraće da pričeka. Uprkos vrlo solidnim partijama koje su on i njegovi saigrači pružili protiv najboljeg tima na Istoku, to nije bilo dovoljno da se izbjegne ekspresna eliminacija. Juče u dvorani u Ist Radefordu, Majami je slavio 110:97, a utkamicu je još jednom fenomelanom partijom obilježio plej Hita Dvejn Vejd sa 34 poena, 4 skoka i 9 asistencija. Šakil O'Nil se i tokom četvrtfinalne serije na istoku oporavljao od povrede. U nedjelju je zabilježio 17 poena i 8 skokova za svega 27 minuta, ali su još jednom pobjedi tim,a Stena Van Gandija doprinijeli Edi i Dejmon Džons, Alonzo Morning, Kion Duling i Adonis Haselm – najbolji skakač ekipe u dosadašnjem toku doigravanja. Kod Netsa – pored solidnog Krstića - 17 poena, 6 skokova i 2 blokade, za 37 minuta, Kid je ubacio 25, a Karter 23 poena, uz veoma loš procenat šuta.

FINIKS – MEMFIS 123:115 (4:0)

I najbolji tim Zapada u ligaškom dijelu nadmetanja – stigao je do konferencijskog polufinala, uz maksimalan učinak. U četvrtom trijumfu nad Grizlijima u Memfisu 123:115 – sve bolji Džo Džonson je postigao i lični rekord u doigravanju 25 poena, a pratili su ga Stiv Neš 24 poena i 9 asistencija, Šon Merion 23 poena i 11 skokova. Stodemajer, Ričardson i Džekson su takođe imali dvocifren učinak. Trener Memfisa Majk Fratelo, koji se tokom upravo završene serije odrekao usluga neposlušnog Bonzija Velsa, nije bio nezadovoljan nakon eliminacije. Već drugi sezonu zaredom stigli smo do plej-ofa, iako još nikoga u doigravanju nismo pobijedili. Biće i pobjeda, pošto je ovo tim koji tek sazrijeva”, smatra Majk Fratelo. Feniks dočekuje boljeg iz neizvjeznog teksaškog duela Meveriksa i Rokitsa, koji se, pri rezultatu 2:2 u seriji - nastavlja večeras u Dalasu.

DETROIT – FILADELFIJA 97:92 (3:1)

Izuzetno važne pobjede, koje su ih dovele na korak do koferencijskog polufinala ostvarili su Detroit i Sijetl. Pistonsi su nakon produžetka slavili u Vakovija centru u Filadelfiji 97:92, zahvaljujući najprije plejmejkeru Čonsiju Bilapsu koji je 12 od 25 poena ubacio u četvtoj četrvrtini kada je Detroit uspio da stigne do izjednačenja, a potom i Rašidu Valasu, koji je sa dvije trojke u produžetku odlučio pobjednika. Darko Miličić je još jednu uzbudljivu utakmicu odgledao sa klupe za rezerve. Kod poraženih Siksersa, koji se već u utorak na Oburn Hilsu suočavaju sa eliminacijom, Ajverson je ubacio 36 poena, uz 8 asistencija, a solidni su bili Kris Veber sa 23 i Dalamber sa 15 poena. Timu iz Filadelfije ostaje da pokuša da se “izvadi” na vrućem terenu u Ditroitu ili da jednostavno žali što ruku Vili Grin nije pogodio oba slobodna bacanja 3 sekunde prije kraja regularnog toka utakmice.

SIJETL – SAKRAMENTO 115:102 (3:1)

Ako je za utjehu Krisu Veberu i njegov bivši klub suočava se, u utorak uveče, sa eliminacijom iz plej-ofa. Još jedna košmarna noć za Majka Bibija i blistava partija Rja Alena, obilježile su poraz Kingsa od Soniksa u Arko Areni u Sakramentu – 115:102. Rej Alen je postigao rekordnih 45 poena, uz 6 trojki, a veoma dobru partiju pružili su Rašar Luis sa 19 i sa dva poena manje – nekadašnji centar pogoričke Budućnosti Džerom Džejms, čije fenomenalne partije protiv Kingsa više ne iznenađuju nikoga. Predrag Stojaković je igrao mnogo bolje u odnosu na prethodni meč u Sakramentu, ali je njegovih 27 poena bilo nedovoljno za izjednačenje u seriji. Radmanović je pobjedničkom timu zabilježio 8 poena, 4 skloka i 6 asistencija za 21 minut.

XS
SM
MD
LG