Linkovi

Kid ostvario 66. tripl dabl


Kao i obično četvrtkom uveče, i protekle večeri odigrane su svega tri utakmice NBA sezone, a pobede su ostvarili Nju Džersi, Hjuston i Dalas. Netsi su treći put zaredom i drugi put u poslednjih nedelju dana dobili lokalni derbi protiv Niksa – 110:98, Rokitsi su bili bolji od Lejkersa u Los Anđelesu – 114:100, dok su Mevsi deklasirali San Antonio – 104:68.

Pobedom nad Njujorkom, Nju Džersi je ostao u trci za plej-of sa Klivlendom i Filaldefijom. Vins Karter je bio najefikasniji sa 32 poena, ali je zvezda večeri bio Džejson Kid, koji je ostvario 66. "tripl-dabl" u karijeri (28 poena, 12 asistencija i 10 skokova) i prestigao Lenija Vilkinsa na 9. mestu večene liste najboljih asistenata. Nenad Krstić bio je veoma dobar sa 11 poena, 10 skokova, 3 asistencije i 2 blokade za 39 minuta igre.

Ni prisustvo bivšeg trenera Fila Džeksona u "Stejpls centru" nije uspelo da motiviše košarkaše Lejkersa, tako da im je Hjuston, predvođen raspoloženim Trejsijem Mekgrejdijem naneo i 13. poraz u poslednjih 14 utakmica. Posle jednog meča pauze zbog povrede, Kobi Brajant je ostvario "tripl-dabl" (19 poena, po 10 skokova i 10 asistencija, ali uz vrlo loš šut – 4 od 19). Vlade Divac igrao je 17 minuta, postigao 5 poena, uz 3 skoka, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu. Ti-Mek je završio sa 27 koševa i 7 asistencija, a Rokitsi su imali još petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom.

Sa Timom Dankanom na klupi devetu utakmicu zaredom, San Antonio je doživeo jedan od najtežih poraza poslednjih godina. Mevsi su trijumfovali sa 36 poena razlike, što je njihova najubedljivija pobeda protiv Sparsa, a sa svega 68 primljenih poena ujedno su izjednačili klupski rekord. Petorica košrakaša domaćih imala su dvocifren učinak, najviše Kit Van Horn – 17, a svi su se "upisali". Dirk Novicki igrao je svega 27 minuta i ubacio 16 poena.

XS
SM
MD
LG