Linkovi

Hejgel će razgovarati o sajber napadima


Američki sekretar za odbranu, Čak Hejgel
Američki sekretar za odbranu, Čak Hejgel

Američki sekretar za odbranu kaže da Sjedinjene Države pokreću pitanje hakerskih napada u javnim i privatnim susretima sa kineskim funkcionerima

Američki sekretar za odbranu Čak Hejgel kaže da će pokrenuti razgovor o izveštajima da su kineski hakeri ukrali podatke o desetinama američkih sistema naoružanja, kada se ovog vikenda bude sastao sa jednom kineskom delegacijom.

U razgovoru sa novinarima tokom današnjeg leta od Havaja do Singapura Hejgel je rekao da Sjedinjene Države reaguju na te kineske upade u javnim i privatnim kontaktima.

“Postoji samo jedan način za hvatanje u koštac sa tim pitanjima, a to je direktan kontakt. Nameravamo da iskoristimo sve te susrete, blisku saradnju i organizovanje susreta, nadajući se da će nas to dovesti u položaj u kome bismo stekli bolje i bliže razumevanje o tome kakva su pravila ponašanja”, rekao je Hejgl.

Hejgel je rekao da će o bezbednosti sajber prostora govoriti na jednom skupu o azijskoj bezbednosti koji se održava u subotu, u Singapuru. On je dodao da će ta tema verovatno biti pokrenuta i tokom kratkog susreta sa kineskim delegatima na marginama pomenute konferencije.
XS
SM
MD
LG