Linkovi

Gurmanska hrana na benzinskoj pumpi


"Brzi gurmanluk"
"Brzi gurmanluk"

Pumpa-restoran "Brzi gurmanluk" u Vašingtonu svojim mušterijama omogućava da sipaju benzin i pojedu ukusan, gurmanski sendvič - sve na jednom mestu.

Zamislite da sipate benzin i u isto vreme jedete ukusno jelo – sve na istom mestu. To je moguće ovde u Vašingtonu, gde je spoj benzinskih pumpi sa prodavnicama, koje služe i gotovu hranu, dobio vrlo pozitivne ocene mušterija. Novinarka Glasa Amerike Debra Blok izveštava da posao cveta za te restorane/pumpe brze gurmanske hrane.

“Brzi gurmanluk” je za Kristinu Vilki jedna stanica za sve – ona tu sipa benzin, kupi slatkiše i naruči sendvič. Vilki živi u blizini i “Brzi gurmanluk” je za nju skriveno blago.

“Hrana ovde je odlična. Ovo mesto je već godinama na prvom mestu po kvalitetu sendviča u Vašingtonu. Ovde prave sendviče koje ne očekujete da ćete tu naći, npr. Čivito, koji čine biftek, šunka, jaja, sir i masline. Svi sastojci su vrhunskog kvaliteta”.

Suvlasnici Lina Čovil iz Kolumbije i njen suprug iz Argentine Fernando Almiron otvorili su ovu gurmansku benzinsku pumpu pre tri godine. Čovil kaže da je u njihovim zemljama uobičajeno da možete da kupite kvalitetno gotovo jelo od uličnih prodavaca i na benzinskim pumpama.

“Želimo da služimo gurmansku uličnu hranu koja će biti privlačna ljudima iz raznih kultura. Mislili smo da bi benzinska pumpa bila odlično mesto da predstavimo drugačiju vrstu hrane u Vašingtonu”.

“Brzi gurmanluk” nalazi se u sada trendi kraju, poznatom kao “Ju street koridor”. Taj deo grada je ne tako davno bio prepun kriminala, a sada je jedan od najtraženijih u celom Vašingtonu. Mušterije su iz svih slojeva društva.

“Dolaze nam ljudi iz vlade, kuvari zvezde, beskućnici. Videla sam čak i jako dobra kola parkirana tu ispred … auto koji ne biste očekivali da vidite na ovoj benzinskoj pumpi”.

I mušterije i kritičari hrane dali su “Brzom gurmanluku” visoke ocene za sveže pripremljene obroke – od sendviča američkog stila, preko jela inspirisanih Bliskim istokom, pa sve do latinoameričkih ukusa.

Pošto je čuo o ovoj hrani od svojih mušterija, vozač limuzine Melaku Tarleken iz Etiopije odlučio je da i sam proba.

“Danas je moj srećan dan. Sviđa mi se, jako je ukusno”.

Vilijam Mejson, poznat i kao Big Mejson, radi u “Brzom gurmanluku” za kasom i toliko voli sendvič od piletine sa roštilja da je jednog dana pojeo čak osam! Zbog toga je i dobio nadimak – Big Mejson.

“Nisam mogao da stanem. Pojeo sam jedan, pa sam morao još jedan. Bili su izvrsni”.

Oskar Garzon iz Kolumbije, radi u komšiluku i često jede ovde. Prijatelj ga je prvi put doveo da proba.

“Prvo sam pomislio ‘pa ovo je benzinska pumpa’, ali mirisalo je tako dobro da sam naručio sendvič. Posle prvog zalogaja sam ga zavoleo”.

Ova hrana podseća Marlon Ijou na rodni El Salvador.

“Podseća me kada sam kod kuće pravila sendviče od svinjetine, šunke i kombinacije začina i sosova. Zaista je fantastično”.

Osim hrane, tu je i prelepo kupatilo – ništa nalik onim koje možete da videte na drugim benzinskim pumpama.

“Zapamtićete nas i vratićete se” - garantuje Lina Čovil.

Novi koncept “Brzog gurmanluka” funkcioniše. Tokom prve godine ova benzinska pumpa je ostvarila profit, a ove godine će zaraditi više od milion dolara.
XS
SM
MD
LG